Mare Nostrum Cup organitza el II Mediterranean Champion China amb més equips internacionals

Mare Nostrum Cup organitza el II Mediterranean Champion China amb més equips internacionals
  • El torneig de futbol base es disputa del 28 de juliol al 2 d’agost a la ciutat de Kunming.
  • Espanyol, València, Celta, Hoffenheim, Crystal Palace, Zenit i San Jose, els estrangers

El torneig internacional Mediterranean Champion China, organitzat per l’empresa catalana Mare Nostrum Cup torna a Kunming. La fase final de la segona edició del MCC es torna a disputar a la capital de la província de Yunnan entre els dies 28 de juliol i 2 d’agost. L’estiu del 2018 es va produir al salt a Xina del prestigiós torneig de futbol base que es disputa a Salou des de l’any 2001, sent la primera competició amb llicència FIFA que es celebra a Àsia de la mà d’una empresa estrangera. El MCC es va fer realitat després de l’acord signat a l’abril del 2018 pels responsables de la companyia salouenca i els de l’asiàtica China Sports Futurity Investment (CSFI).

El torneig repeteix format i es juga en les categories sots-14 masculina i sots-13 femenina. També torna a tenir una fase prèvia on més de 900 clubs xinesos es juguen l’accés a la fase final a Kunming, on es creuaran amb els conjunts internacionals. Aquest any s’ha ampliat el nombre de clubs vinguts de fora d’Àsia, amb un total de 7: el RC Celta de Vigo d’Espanya, l’anglès Crystal Palace, l’alemany TSG Hoffenheim, el FC Zenit de Rússia i el San Jose Earthquakes dels Estats Units, competiran en la categoria masculina, mentre que l’Espanyol i el València, tots dos representants de la lliga espanyola, ho faran a la femenina. En total hi ha 16 clubs en busca del títol U14 Boys i 8 lluitant pel U13 girls. Els millors equips asiàtics del MCC 2019 jugaran el Mare Nostrum Cup 2020 de Salou que, com cada any, es celebrarà durant la setmana santa.

Els partits de la MCC 2019 es retransmetran de nou per internet, mitjançant el web www.marenostrumcup.com i l’organització espera almenys repetir les xifres de l’any passat, amb una audiència total d’uns 30 milions d’espectadors. Més de 5 milions van veure la inauguració del torneig i 7,5 les dues grans finals, en què va haver un doble enfrontament entre equips espanyols i xinesos. Els títols van volar cap a Europa: l’Espanyol infantil femení va vèncer el Dazhou 2-0 i el València cadet masculí al Luneng, 3-0.

 

MCC assegurat fins el 2027

L’acord entre Mare Nostrum i CSFI contempla la celebració anual del Mediterranean Champion China durant 10 anys i l’objectiu és potenciar el futbol formatiu a la Xina, amb l’oportunitat d’enfrontar-se cada estiu amb els clubs punters del futbol de formació d’Europa.